Tuincommissie

Criteria beoordelen tuin

1. De hagen mogen niet overhangen op het pad ( 4 tegels met daarnaast een wel of niet laag beplante strook aarde van 30 centimeter)
2. Hagen mogen niet hoger zijn dan 0,60/ 1,80 m tussen de grens van beide buren (1.80 in overleg), aan de paden niet hoger dan 2 meter.
3. Geen overmatig en hoog groen tussen de tegels op het pad zodat tegels niet uit elkaar geduwd worden en er niet gestruikeld of uitgegleden kan worden over planten. Het pad, vier tegels breed, dient goed en gemakkelijk begaanbaar te zijn.
– Te veel onkruid in tuin en slootkanten zoals kweek, zevenblad, heermoes, winde, brandnetel, wilde braam en paardenbloem.
– Aanwezigheid van giftige planten zoals berenklauw zowel in tuin als slootkanten

Percelen krijgen een rode beoordeling na één keer een gele beoordeling. Zij hebben dan ruim de tijd gehad om achterstallig onderhoud te plegen. Bij een rode beoordeling neemt de tuincommissie met het desbetreffende lid contact op. Er wordt dan nagegaan of er misschien wat aan de hand is waardoor een lid niet in de gelegenheid is geweest voor het onderhouden van zijn heg, pad of border. Het lid heeft dan twee weken de gelegenheid om het pad, heg of border op orde te brengen. Zo niet gaat wordt de kavel in de bestuursvergadering besproken en wordt er actie ondernomen en een hovenier ingeschakeld en zijn de kosten voor de desbetreffende kavel

Zaterdag 23 april gaan wij weer van start met onze eerste tuinronde.

Onze agenda van de tuincommissie voor het komende seizoen ziet er als volgt uit,

Zaterdag 23 April van 10 tot 12 uur.
Zaterdag 18 juni vann10 tot 12 uur.
Zaterdag 27 augustus van 10 tot 12 uur.

Tijdens deze tuinronde kijken wij specifiek naar het onderhoud van de tuinen, borders, heggen en paden. Bij het merendeel van de tuinen is dit op orde. Maar er zijn ook tuinen waar dit niet op orde is en vragen met dringend verzoek hieraan te voldoen. (zie tuinreglement)

Wij wensen u weer een heel mooi en fijn seizoen op ons Tuincomplex.

Gaat bovenstaande door ziekte of een of andere reden niet lukken. Blijf dan in contact met ons bestuur, wij willen dan graag met u meedenken voor een eventuele oplossing.

Tuincommissie bestaat uit:

Jolande Sluyter
Mary Steenwinkel
Ankie Bonnet