Een gezamenlijke oplossing

Tuinvereniging De Schoffel ligt aan de rand van Rijswijk. De vraag was hoe dit complex met bijna 130 tuinen binnen RijswijkBuiten zou passen. Na een aantal overleggen tussen het bestuur van Tuinvereniging De Schoffel en de gemeente zijn er nu afspraken gemaakt over de inpassing van De Schoffel in RijswijkBuiten. De ledenvergadering van de vereniging en de gemeenteraad hebben allebei met de afspraken ingestemd.

Hiermee is het voor de vereniging duidelijk hoe De Schoffel onderdeel wordt van RijswijkBuiten. De verenigingslocatie wordt qua omvang weliswaar wat kleiner, maar alle partijen zijn zeer tevreden over de manier waarop de tuinvereniging wordt ingepast in de toekomstige wijk.

Meegenieten van het groen

Naar verwachting zal de inpassing in 2021 klaar zijn. De leden van De Schoffel kunnen dan blijven genieten van hun tuin, maar de omwonenden ook. De Schoffel wordt na de inpassing namelijk opengesteld voor de ‘buren’ van de vereniging, zodat zij ook plezier hebben van het groen. Het wordt een rustgevende oase in de wijk.

( Bronvermelding)