Sluiting overweg ’t Haantje in Rijswijk

ProRail sluit op woensdag 14 april de overweg ’t Haantje in Rijswijk definitief. Hiermee sluiten we de een-na-laatste overweg tussen Leiden en Dordrecht. Daarvoor in de plaats komt eind juli een nieuwe onderdoorgang, tussen ’t Haantje en De Schoffel.

Afsluiten overweg
Woensdag 14 april om 22.00 uur sluiten we overweg ’t Haantje af met hekken. Vanaf dat moment is ’t Haantje niet langer een doorgaande weg, maar een weg voor bestemmingsverkeer. Doorgaand verkeer wordt omgeleid tot eind juli de nieuwe onderdoorgang in gebruik wordt genomen. Dat is drie maanden later dan we hadden voorzien en heeft te maken met een vertraging in het verkrijgen van een stuk grond.

Nieuwe onderdoorgang
Strukton werkt hard aan de nieuwe spooronderdoorgang RijswijkBuiten en gaat vanaf nu aan de slag met het laatste tunneldeel. Eind juli is de nieuwe onderdoorgang klaar voor gebruik. Met het openen van de nieuwe onderdoorgang ontstaat een nieuwe, veilige verbinding tussen de twee woonwijken Parkrijk en Pasgeld. Langzaam- en snelverkeer zijn van elkaar gescheiden. Aan één kant van de weg komt een fiets- en voetpad.

PHS Rijswijk – Rotterdam
De onderdoorgang is een onderdeel van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk-Rotterdam: een project om het spoor tussen Rijswijk en Rotterdam aan te passen zodat er op dit traject meer treinen kunnen rijden. Per richting zullen er acht intercity’s en zes sprinters komen te rijden. In Rijswijk wordt gewerkt aan de aanleg van twee nieuwe sporen, aan de nieuwe spooronderdoorgang bij de Laan van ’t Haantje en aan de nieuwe spoorbrug over de Kerstanjewetering.

Bron: ProRail

Dit vind je misschien ook leuk...