Platform Groen in Rijswijk

Beste natuurvrienden,

Op zondag 18 juli 2021 vindt weer de zomer open dag plaats in de Natuurtuin van het Wilhelminapark in Rijswijk. De activiteiten zijn van 12 – 17 uur. Het thema van deze keer is naast bijen vooral het Groen, want het is nodig en belangrijk. En Groen is vooral Doen!

Groene Karavaan in Natuurtuin
Daarom komt ook de Groene Karavaan naar de Natuurtuin. Met een bakfiets vol bijenplanten, duurzame tuinmaterialen, tuinboeken, en heel veel informatie over hoe u uw tuin groen en bijenvriendelijk kunt inrichten. Voor meer bloem en zoem in de tuin, voor minder wateroverlast, meer verkoeling, een betere gezondheid en vooral ook meer genieten! Het is niet moeilijk en hoeft niet duur te zijn om de tuin natuurrijker te maken. De vrijwilligers van De Groene Karavaan leggen u graag uit hoe u dit doet. En hebt u tuinvragen, ook dan staan de vrijwilligers voor u klaar. 

 

Bijen houden in Vietnam en imkerproject
De imkervereniging Leiden is een van de oudste vereniging van Nederland, beroemd o.a. om de korven bijenstand in de Hortus botanicus en de jaarlijkse bijenmarkt op het plein van het Volkenkundemuseum in Leiden. Op vrijdag 30 juli ben ik uitgenodigd om te vertellen over het bijen houden in Vietnam en mijn imkerproject in het Centraal Hoogland daar. De lezing gaat via Zoom en begint om 20 uur. Als u interesse hebt dan zal ik per email de link en inlog gegevens doorsturen.

Tot de zomer open dag!

Met vriendelijke groet,

imker Hung Nguyen

De blokhut en de bijenstand zijn te vinden in de Natuurtuin van het Wilhelminapark in Rijswijk – GPS: Hazepad 5, 2287 DE – Rijswijk

Met de auto of de fiets: vanaf de Carpool parkeerplaats bij de ingang van het park aan de Prinses Beatrixlaan Rijswijk neemt u het Hazepad, na 300 m vindt u aan de rechterhand de Natuurtuin met de blokhut.

 Met het openbaar vervoer: vanaf het station Rijswijk loopt u langs de Klaroenstraat, voorbij de flat ‘Paulinesymfonie’ gaat u het park in. Dan na 300 m. rechtsaf.

 De blokhut ziet u aan uw linkerkant.  

Dit vind je misschien ook leuk...