Feest bij onze buren

Het is feest bij onze buren RHC. De Rijswijkse Hockey Club bestaat deze maand 90 jaar. Een groot feest is vanwege corona niet mogelijk, dat houden de leden dus nog even tegoed.

Net als De Schoffel staat ook RHC een uitdagende periode te wachten. Ondanks de nu al ruim 1.100 leden kent deze vereniging een lange wachtlijst. Gelukkig heeft de Rijswijkse gemeenteraad onlangs ingestemd met de aanleg van een vierde hockeyveld en komt er ruimte iets aan de wachtlijst te gaan doen.

De aanleg van dit vierde hockeyveld is onderdeel van de totale metamorfose die het Sportpark Elsenburg aan de Lange Kleiweg krijgt. De locatie wordt herontwikkeld tot kwalitatief hoogwaardig en multifunctioneel sportpark. Naast het huidige RHC en De Spartaan komt er dan ook plek voor de Fietscrossclub Rijswijk.

De plannen gaan ten koste van 84 bomen op het terrein. Om toch de natuurwaarde van het park te behouden of te vergroten, worden er ongeveer honderd nieuwe bomen herplant. Gekozen is een diversiteit aan bomen en struiken te planten die passen bij de grondsoort, maar ook bij de wensen van de verenigingen. Daarbij wordt ook overwogen om bijvoorbeeld hindernissen voor het mountainbike-parcours tegelijk te laten fungeren als ‘insectenhotel’ of verblijfplaats voor kleine zoogdieren (padden, kikkers etc.). Ook het aanleggen van walletjes voor kleine knagers of zandhopen voor solitair levende bijen is een optie.

Het nieuwe sportcomplex krijgt bovendien een wijkfunctie met kinderopvang en ontmoetingsruimten voor andere verenigingen en activiteiten. Veelbelovende plannen dus en die ook iets mogen kosten. Voor de herinrichting is een bedrag van € 4,3 miljoen vrijgemaakt.

Dit vind je misschien ook leuk...