de Week van Ons Water

Waterweetjes op Watermarkt

Op zaterdag 20 oktober is er op het Bogaardplein een Watermarkt. Tijdens deze markt kunt u alles te weten komen over wat er gebeurt in het riool, hoe klimaatoverlast te voorkomen is, hoe u uw tuin en dak groener kunt maken en wat u wel en niet door de gootsteen kan spoelen. Vanaf 10.00 tot 15.00 staan deskundigen voor u klaar bij hun stands om al uw vragen te beantwoorden over ‘ons water’.

De Groene Tornado van Stichting Roof Update, Operatie Steenbreek, de Groene Karavaan, de gemeente Rijswijk en inspectiebedrijf Vandervalk+degroot nemen deel aan de Watermarkt. Deze laatste neemt een reinigings- en inspectiewagen mee waarin u kunt zien hoe het riool wordt gecontroleerd en schoongemaakt

Water de baas blijven in Week van Ons Water

 

Hoe houden we droge voeten in Rijswijk? Voor nu en in de toekomst. Hoe zorgt de gemeente ervoor dat we beschermd zijn tegen wateroverlast? En wat kan je er zelf als Rijswijkse inwoner tegen doen? Van 17 tot 24 oktober worden in de Week van Ons Water leuke, leerzame activiteiten georganiseerd die laten zien hoe we het water de baas blijven.


Het lijkt zo vanzelfsprekend. Dat er schoon water uit de kranen komt. Dat de riolen het afval – en regenwater afvoeren en dat we veilig zijn achter onze duinen en dijken. Dagelijks wordt er hard gewerkt aan het water in ons land. En dat werk is nooit af. Om te laten zien wat er allemaal bij komt kijken is er 2x per jaar de Week van Ons Water.

 

Waterveiligheid is het thema in de week van 17 tot 24 oktober. In de regio Den Haag en Rotterdam organiseren gemeenten en het hoogheemraadschap van Delfland in samenwerking met allerlei organisaties leerzame en fascinerende activiteiten.

Ook de gemeente Rijswijk doet mee. Met een Watermarkt op het Boogaardplein op 20 oktober. De Gemeente vindt het belangrijk om te laten zien hoe we met z’n allen kunnen zorgen voor een schone en veilige omgeving. Zij zorgt voor een aantal zaken, maar ook de inwoners kunnen het één en ander zelf doen. Op de watermarkt komen beide activiteiten samen.

 

Bestuurders van het Netwerk Afvalwaterketen Delfland (NAD) trappen de Week van Ons water af op woensdag 17 oktober. In het NAD werken 12 gemeenten, waaronder Rijswijk, twee drinkwaterbedrijven, het Hoogheemraadschap van Delfland samen aan veilig en schoon water.

 

Wilt u meer weten over ons water en de regio-activiteiten bekijken?

www.afvalwaterketen.com/weekvanonswater/.

https://www.onswater.nl/

Duik mee in Rijswijkse wateractiviteiten!

Woensdag 17 oktober 13.30 – rondleiding groenblauwe schoolplein Petrusschool

Inspirerende rondleiding over het nieuwe groenblauwe schoolplein van de Petrusschool door Koen Bos van b2ontwerpstudio. Op het nieuwe schoolplein leren kinderen al spelend over de natuur en de rol van water daarin. Kom gerust een kijkje nemen. Iedereen, jong of oud, is van harte welkom!

Start: 13.30 aan de zijingang van de school aan de Titus Brandsmastraat.

Donderdag 18 oktober – Spreekuur groene en watervriendelijke tuin

In GroenRijk ’t Haantje staan medewerkers van het tuincentrum en van het Hoogheemraadschap van Delfland voor u klaar om al uw vragen over een groene en watervriendelijke tuin te beantwoorden. Ze geven u hierover graag advies én over de stimuleringsregeling Klimaatadaptie van Delfland.

Van 11.00 – 15.30 bij de presentatiestand Watervriendelijke tuin

Zaterdag 20 oktober – Watermarkt op Boogaardplein

Vijf kraampjes waar u informatie krijgt over alles wat met water in onze stad te maken heeft.

De Watermarkt wordt gehouden van 10.00 – 15.00 bij de speeltuin

Van 17 oktober – 24 oktober – Presentatiestand watervriendelijke tuin GroenRijk ‘t Haantje

Wilt u een groene en regenbestendige tuin, maar weet u niet hoe? In GroenRijk ’t Haantje kunt u de hele Week van Ons Water zien hoe je een groene tuin kunt maken met ruimte voor water.

Dit vind je misschien ook leuk...