Compostbakken nu en straks

Onze compostbakken zijn weer geleegd. Firma Methorst heeft de bakken leeg getrokken en het groenafval afgevoerd. Vorig jaar gebeurde dit drie keer, of we dit ook dit jaar gaan redden, zal de tijd leren.

Heeft u trouwens enig idee wat het legen van de compostbakken ons per keer kost? Als tegenprestatie dat de firma Methorst een deel van ons parkeerterrein mag huren en gebruiken, hanteert het bedrijf voor De Schoffel een aangepast tarief. Maar wat betalen we dan per keer? Is dat € 23,50 per compostbak? Of denkt u dat we € 450,- voor het legen van de drie bakken betalen? Of is het misschien wel € 1.250,- totaal per leging?

Hiernaast vindt u een poll en kunt u uw antwoord doorgeven. Het juiste bedrag maken we een volgende keer bekend.

De compostbakken zijn sowieso een punt van aandacht als straks de transitie wordt afgerond. Het grote parkeerterrein raken we kwijt en voor de afvoer van ons groenafval zal dus nog een oplossing moeten worden gezocht.

Collega tuinverenigingen hebben ieder hun eigen aanpak. Voor leden van Tot Ons Genoegen (Eikelenburglaan) bijvoorbeeld wordt elke zaterdag gedurende 2 uurtjes een groencontainer geopend. Vol=vol is daar de regel, dus wie het eerst komt…. Leden worden ook geadviseerd een eigen compostbak of iets dergelijks te gebruiken of anders het groenafval mee naar huis te nemen.

Hoe om te gaan met ons groenafval wordt in elk geval een van de agendapunten van een de komende ALV’s.

Compostbakken Poll

Dit vind je misschien ook leuk...