Bouw verenigingsgebouw ligt op schema

Binnenkort kan het gebeuren. En nee, we hebben het niet over die grote loterij maar over ons nieuwe verenigingsgebouw. In Helmond laten timmerlieden van iGarden hun zagen zingen en hameren ze er lustig op los.

De afgelopen tijd is er op en rond kavel 81 van alles gebeurd. Terwijl onder aanvoering van Piet Coene de grond bouwrijp werd gemaakt, het bouwteam volop overlegde over de vorm en inrichting van ons nieuwe verenigingsgebouw, waren enkele bestuursleden druk met de gemeente in de weer voor het verkrijgen van de benodigde bouwvergunning.

Die vergunning werd na het nodige oponthoud eind maart eindelijk verleend. Begin april kon vervolgens de aanbetaling aan iGarden worden gedaan voor het nieuwe gebouw. Het wachten is nu op de vrachtwagen uit Helmond, waarna de timmerlieden van iGarden het gebouw in elkaar kunnen gaan zetten.

Kavel 81 is er klaar voor. De betonvloer is gestort, alle ondergrondse leidingen zijn gelegd, de omheiningen naar de aangrenzende tuinen zijn vernieuwd en beplant en ook het terras is zo goed als klaar.

Om een indruk te krijgen hoe het verenigingsgebouw gaat worden, stuurde iGarden afgelopen week enkele tekeningen. Die waren voor het bouwteam aanleiding iGarden (met succes) te vragen nog wat kleine aanpassingen te doen.

Een definitieve datum van leveren kon deze week nog niet gegeven worden. Zodra die datum bekend is, leest u dat op onze website. Zoals de zaken er nu voorstaan kunnen wij in elk geval de komende maanden ons nieuwe verenigingsgebouw eindelijk in gebruik gaan nemen.

Kijk hier voor de foto’s van het storten van de fundering

Bouwtekeningen kavel 81 “Bestuurshuisje”

Dit vind je misschien ook leuk...